باشگاه شاهنامه پژوهان _ گروه خبر : کارگاه آموزشی شاهنامهخوانی: شرح و تحلیل داستان سیاوخش برگزار می شود . پژوهشکدهٔ زبان و ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی کارگاه آموزشی شاهنامهخوانی: شرح و تحلیل داستان سیاوخش را برگزار میکند . این کارگاه با آموزگاری دکتر ابوالفضل خطیبی عضو هیأت علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار می شود . پرداختن به شاهنامهٔ فردوسی به عنوان عمود خیمهٔ فرهنگ ایرانی و ادبیات فارسی، همواره مورد توجه ایرانیان بوده است، اما عمق و وسعت این اثر ارزشمند به قدری است که هر کوششی برای شناخت آن نمی است از یم…
امتیاز کاربر: اولین نفر باشید!
0
باشگاه شاهنامه پژوهان _ گروه خبر : کارگاه آموزشی شاهنامهخوانی: شرح و تحلیل داستان سیاوخش برگزار می شود . پژوهشکدهٔ زبان و ادبیات پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی کارگاه آموزشی شاهنامهخوانی: شرح و تحلیل داستان سیاوخش را برگزار میکند . این کارگاه با آموزگاری دکتر ابوالفضل خطیبی عضو هیأت علمی فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزار می شود .
پرداختن به شاهنامهٔ فردوسی به عنوان عمود خیمهٔ فرهنگ ایرانی و ادبیات فارسی، همواره مورد توجه ایرانیان بوده است، اما عمق و وسعت این اثر ارزشمند به قدری است که هر کوششی برای شناخت آن نمی است از یم پهناوری که در پس سالیان، هنوز ناشناخته مانده است. شاهنامهٔ فردوسی گذشته از این که در سالهای آغازین رسمیت زبان فارسی در ایرانزمین و در برابر هجوم واژگان عربی، حجم وسیعی از از بار زبان و ادب پارسی را به دوش کشید، در اعماق اساطیر و داستانهایش آبستن معنی برای انواع هنر، از نمایش و نقاشی گرفته تا هنرهای تزئینی و معماری است. اما متأسفانه با میل انسان امروز به مینیمال و متنهای کوتاه، که حتی گاهی محتوایی نازل نیز دارد، کمیت شاهنامه مانعی برای گرایش جوانان، حتی متخصصان و دوستداران ادب فارسی به این گنجینهٔ عظیم شده است. حال آن که، حتّی پرداختن به یکی از داستانهای شاهنامه و دقت و توجه به ساختمان داستان، گفت و شنود شخصیّتها، فراز و نشیب ماجراها، لفظ شیوا و رفیع، احساسات رقیق و افکار بشر دوستانهٔ سراینده و قدرت او، چه در توصیف جریان داستان و چه در روانکاوی اشخاص داستان میتواند نتایج بسیار ارزشمندی را به دست دهد.
از این رو، این دوره با تمرکز بر داستان سیاوخش، که یکی از داستانهای اصلی شاهنامه است، در تلاش است گامی در جهت تعمیق دانستههای پژوهشگران و علاقهمندان به شاهنامه بردارد.
سرفصل ها و محتوای دوره آموزشی :
کلیاتی دربارهٔ شاهنامه و اسطورهٔ سیاوخش و بررسی پیشینهٔ این داستان در متون پهلوی و اوستایی
آموزش درستخوانی متن داستان نزدیک به آنچه در زمان فردوسی خوانده میشده است.
بررسی متن داستان به لحاظ واژگان و دستور و معنی کردن بیتها
بررسی انتقادی متن با مراجعه به نسخهبدلها و شرح دلایل الحاقی بودن برخی بیتها یا قطعات.
بررسی پیشینهٔ داستان سیاوخش در متون پهلوی و اوستایی و منابع دیگر و سنجش آنها با متن شاهنامه.
تفسیر و تحلیل اسطورهای داستان.
بررسی نقاشیهای قدیمی بازمانده از مراسم سوگواری سیاوخش و سنجش آنها با متن شاهنامه.
بررسی روایات مربوط به سیاوخش در فرهنگ مردم و سنجش آنها با متن شاهنامه.
با هدف افزایش دانش نظری شناخت انتقادی نسخههای شاهنامه، آشنایی با پیشینهٔ داستان سیاوخش، آشنایی با بخشی از هنرهای جنبی مرتبط با شاهنامه،
ارتقای مهارت عملی درست خوانی شاهنامه و فهم ابیات و داستان ها
شرکت در این دوره برای دانشجویان رشتههای زبان و ادبیات فارسی و فرهنگ و زبانهای باستانی، و کلیه علاقهمندان به هنرهای نمایشی و داستان های شاهنامه ضروری است.
شرکت در این دوره برای تمامی متخصصان و علاقهمندان علوم انسانی بلامانع است.
*
مدت زمان دوره : ۲۰ ساعت ( ۱۰ جلسه ۲ ساعته ) ۱۰ روز
زمان برگزاری : روز سه شنبه ها، ساعت ۱۵ تا ۱۷ تاریخ شروع : ۱۳ تیر ماه ۹۶
هزینه ثبت نام: ۲/۰۰۰/۰۰۰ ریال
طلاب و دانشجویان، همکاران و ثبت نام کنندگان گروهی : ۱/۵۰۰/۰۰۰ ریال
دانشجویان پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی: ۱/۲۰۰/۰۰۰ ریال
شماره کارت مرکز: ۵۸۹۲۱۰۱۱۴۴۶۴۸۲۵۶ بانک سپه بنام حبیب صحرائی خامسلو
***
به شرکت کنندگان گواهینامهٔ معتبر داده خواهد شد که ارزش علمی و اداری دارد. این گواهینامه قابل ترجمه و مورد تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به سایت پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی http://www.ihcs.ac.ir/Pages/Features/Home.aspx?wid=162 مراجعه کنند.
تلفن مشاوره و ثبت نام ( در ساعت اداری ) : ۸۸۶۲۴۴۸۵ سرکار خانم عبدالهی
نشانی: تهران- بزرگراه کردستان- نبش خیابان دکتر صادق آئینه وند (۶۴ غربی)- پژوهشگاه علومانسانی و مطالعات فرهنگی