خانه / گفتگو / محمد علی گرجستانی: فردوسی مردم را به یکپارچگی و اتحاد ملی دعوت می کند
کلیک کنید

محمد علی گرجستانی: فردوسی مردم را به یکپارچگی و اتحاد ملی دعوت می کند

باشگاه شاهنامه پژوهان _ گفتگو : فردوسی تلاش می کند که مردم را به یکپارچگی و اتحاد ملی دعوت کند. حکیم ابوالقاسم فردوسی در تمام ابیات، فصل‌ها و صفحات شاهکار شاهنامه می‌خواهد مردم ایران را به یکپارچگی، همنوا بودن و یک اتفاق و اتحاد ملی دعوت کند تا کشورشان را برای همیشه پایدار نگاه دارند. به گزارش باشگاه شاهنامه پژوهان محمد علی گرجستانی خطاط شاهنامه فردوسی در گفت وگو با ایرنا گفت: با اینکه مخاطبان فردوسی همه مردم در تمام گروه های سنی و سطوح تحصیلی هستند، اما در عین حال یک جور جوانگرایی در کار خالق شاهنامه وجود دارد.…

بازبینی کلی

امتیاز کاربر: 4.61 ( 1 امتیازات)
0

محمد علی گرجستانی: فردوسی تلاش می کند که مردم را به یکپارچگی و اتحاد ملی دعوت کند

باشگاه شاهنامه پژوهان _ گفتگو : فردوسی تلاش می کند که مردم را به یکپارچگی و اتحاد ملی دعوت کند. حکیم ابوالقاسم فردوسی در تمام ابیات، فصل‌ها و صفحات شاهکار شاهنامه می‌خواهد مردم ایران را به یکپارچگی، همنوا بودن و یک اتفاق و اتحاد ملی دعوت کند تا کشورشان را برای همیشه پایدار نگاه دارند.
به گزارش باشگاه شاهنامه پژوهان محمد علی گرجستانی خطاط شاهنامه فردوسی در گفت وگو با ایرنا گفت: با اینکه مخاطبان فردوسی همه مردم در تمام گروه های سنی و سطوح تحصیلی هستند، اما در عین حال یک جور جوانگرایی در کار خالق شاهنامه وجود دارد.

وی ادامه داد: فردوسی، موقعی که سیاوش و سهراب جوان، بیژن و یا بسیاری دیگر از قهرمانان بزرگ را مطرح می کند، سجایای اخلاقی آنها هم از نظر فردوسی مطرح می شود و حتی از نظر فردوسی جنگ برای یک جوان قوانینی دارد که مبارزه را چطور تدارک ببیند، با حریف و دشمن خود چگونه برخورد کند یا اینکه چه سجایای اخلاقی را بتواند داشته باشد.

گرجستانی گفت: دوباره مطرح شدن، تکرار و بازخوانی اینها برای نوجوانان و جوانان ما که اغلب از این مضامین و پیشینه ارزشی دور افتاده اند، می تواند مفید باشد و پیام های بزرگی برای نوجوانان و جوانان ما داشته باشد.

این استاد شهیر خطاطی با اشاره به افزایش روز افزون استفاده از فناوری های نوین و اینترنت توسط جوانان و نوجوانان افزود: وقتی ما یک رویکرد و گذر عمده و بزرگ به هنرهای ملی، به گذشته نظم و نثر کشورمان که پهنه کرانه ناپذیری است، به ویژه فردوسی که آموزگار اول این رشته است، داشته باشیم، پیدا است که می تواند برای نوجوانان و جوانان ما، پیام آور خوبی ها، ارزش ها و اخلاق بزرگ باشد.

وی در پاسخ به پرسش ایرنا مبنی بر اینکه پیام فردوسی برای ایرانیان در طول تاریخ، از زمانی که شاهنامه را خلق کرده تا زمان حاضر و برای نسل های آینده چیست؟، گفت: فردوسی در تمام ابیاتش، در تمام فصل ها و تمام صفحات شاهکار بزرگ شاهنامه می خواهد و تلاش می کند که مردم را به یکپارچگی، همنوا بودن و اتفاق و اتحاد ملی دعوت کند که همه با هم باشند تا بتوانند کشورشان را برای همیشه پایدار نگاه دارند.

به اعتقاد گرجستانی، بسیاری از مردم ایران این موضوع را می دانند که اگر فردوسی نبود، مشخص نمی شد که کشور ما چه سرنوشتی پیدا می کرد و شاید نام ایران و پرچم ایران اکنون دیگر مطرح نبود و از یادها رفته بود.

وی گفت: اگر یک جامعه در خودش اسطوره ها و بزرگان را نداشته باشد، به طور قطع دچار آسیب می شود؛ بخصوص نسل جوان آن جامعه ممکن است که آسیب پذیر بشوند.

گرجستانی ادامه داد: فردوسی سعی کرد از یاس و افسردگی، از ناراحتی ها، از یک زندگی ملودرام و از اینکه یک جامعه کم کم دچار شرایط ناگواری بشود، پشتوانه ای ساخته و زمینه ای شود تا آن جامعه زنده بماند و خودش را پیدا کند.

وی ادامه داد: در این رویکرد، جامعه روح پهلوانی می یابد، یاس و نا امیدی را از خودش دور می کند و سعی دارد که به آینده فکر کرده و شرایط کشور خودش را آماده کند تا بتواند با جهانیان رقابت و در عرصه جهانی عرض اندام کند.

گرجستانی با بیان اینکه فردوسی چنین نقش و پیامی داشته و موضوع خردمندی را مطرح کرده است، افزود: حکیم بزرگ ابوالقاسم فردوسی شاعر نامدار کشورمان برای نخستین بار موضوع خرد را مطرح و تمام ضوابط و جهات آن را به دقت نقاشی و تصویری از آن به جهانیان معرفی کرد.

خطاط شاهنامه فردوسی با بیان اینکه فلاسفه بزرگ اروپایی ۵۰۰ سال بعد از فردوسی، عصر خرد را مطرح کرده اند، اظهار داشت: “فرانسیس بیکن” و “اگوست کنت” که پیشروان این فلسفه بودند در آغاز قرن شانزدهم، یعنی ۵۰۰ سال بعد از فردوسی به این مهم رسیده اند.

گرجستانی گفت: اگر فردوسی از طرف حکومت آن دوران حمایت می شد، به جرات باید بگوییم که شاید در آن روزگار رنسانس علمی، هنری و فرهنگی بزرگی در ایران ایجاد می شد.

وی درباره خطاطی اشعار شاهنامه اظهار داشت: می توانم بگویم که اگر عشق و آن حس اعتقاد و باور فردوسی در من وجود نداشت، شاید انگیزه ای برای نوشتن این شاهکار ادبی پیدا نمی کردم.

این استاد خطاطی کشورمان ادامه داد: شاید اگر آن شرایط و زیبایی های شاهنامه فردوسی به عنوان معلم اول شعر، ادب و اخلاق کشورمان نبود، من این کار را انجام نمی دادم.

محمدعلی گرجستانی در سالهای ۶۸ و ۶۹ و تا اوایل سال ۱۳۷۰ به مدت ۲ سال و ۲ ماه شاهنامه فردوسی را خطاطی کرده است.

کلیک کنید

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

کلیک کنید
باز کردن چت
باشگاه شاهنامه پژوهان
درودبرشما

اگر برای سفارش از فروشگاه باشگاه شاهنامه پژوهان پرسشی دارید پیام خود را بگذارید


با سپاس