بازبینی کلی
باشگاه شاهنامه پژوهان _ گروه خبر: دومین جشنواره ملی شکوه شاهنامه در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار میشود.
عضو شورای سیاستگذاری و هیات داوران جشنواره ملی شکوه شاهنامه گفت: جشنواره ملی شکوه شاهنامه به دلیل معرفی بیشتر و ترویج فرهنگ فردوسی با رویکرد اشاعه فرهنگ فردوسی نیز انجام میشود.
میرحیدر موسوی در گفتوگو با ایسنا در خصوص جشنواره ملی شکوه شاهنامه، اظهار کرد: با توجه به اینکه مدت زیادی است که جامعه از فرهنگ فردوسی فاصله گرفته و کمتر سراغ اشعار و رخدادهایی که در ادبیات شاهنامه فردوسی است، میروند جشنواره ملی شکوه شاهنامه با رویکرد اشاعه فرهنگ فردوسی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه این جشنواره به دلیل معرفی بیشتر و ترویج فرهنگ فردوسی به صورت کاملا شخصی و بدون حمایت ارگانی راهاندازی شد، اضافه کرد: برگزاری این جشنواره کاملا با نگاه خیرخواهانه شکل گرفت و جامعه خوشنویسان رویکرد بسیار خوبی برای مرحله اول این جشنواره نیز داشتند. همانطور که در جریان هستید مرحله اول این جشنواره ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲ با حضور اساتید برجسته خوشنویسی و مسئولان متولی این بخش برگزار شد.
عضو شورای سیاستگذاری و هیات داوران جشنواره ملی شکوه شاهنامه بیان کرد: طی دومین فراخوانی که برای ارسال آثار هنرمندان خوشنویس با مضمون اشعار فردوسی ارائه شد، شاهد استقبال بسیار خوبی از سوی این هنرمندان بودیم. با توجه به اینکه فراخوان در مدت محدودی منتشر شد اما در این فاصله کوتاه جامعه خوشنویسان استقبال بسیار خوبی داشتند و آثاری بسیار زیبا از اشعار فردوسی را خلق کردند.
وی با بیان اینکه امسال دوره دوم جشنواره ملی شکوه شاهنامه با زمان مناسبتر و برنامهریزی دقیقتر اتفاق افتاد، افزود: چنین جشنوارهای رکورد جشنوارههای ملی سالانه را شکست و این اتفاق خوبی است. همچنین از سوی جامعه خوشنویسی اشعار بسیار زیبایی از فردوسی انتخاب شد و تعدادی اشعار هم ایراد داشت و در امتداد فردوسی نبود که در نهایت حذف شد.
موسوی با اشاره به اینکه جامعه خوشنویسان باید تنها از اشعار فردوسی استفاده کنند، عنوان کرد: کیفیت و کمیت آثار در مرحله اول داوری نسبت به سال گذشته بسیار خوب بوده است و از استقبال خوبی برخوردار بود. ما در این جشنواره فراخوان دو سالانه را به سمتی پیش بردیم که داوری در آن بسیار حرفهایتر انجام شود. هنرمندان در ۳ قالب و برحسب توانایی خود با یکدیگر به رقابت میپردازند و آثار خود را خلق میکنند.
وی با بیان اینکه مرحله دوم داوری اوایل اردیبهشتماه سال آینده برگزار و منتخبان انتخاب میشوند، خاطرنشان کرد: در جشنواره ملی شکوه شاهنامه بیش از ۱۰۰۰ اثر به دست ما رسید و با بررسیهایی که صورت گرفت در مرحله اول حدود ۸۶۰ اثر را داوری کردهایم.
عضو شورای سیاستگذاری و هیات داوران جشنواره ملی شکوه شاهنامه اظهار کرد: در ادامه جشنواره ملی شکوه شاهنامه نشستهای تخصصی برای برگزاری نمایشگاه خواهیم داشت تا هنرمندان و علاقهمندان با اطلاعات بیشتری نمایشگاه را دنبال کنند. در این نمایشگاه حدود ۲۰۰ اثر انتخاب شدند و حدود ۱۵۰ الی ۱۶۰ اثر به نمایشگاه راه پیدا خواهند کرد. همچنین لازم به ذکر است که داوری نهایی و انتخاب ورود آثار به نمایشگاه در صورتی انجام میشود که اصل اثر به رویت رسیده باشد.
گفتنی است که دومین جشنواره خوشنویسی «شکوه شاهنامه» با هدف آفرینش محتوای فرهنگی، هنری و ادبی با محوریت هنر خوشنویسی نستعلیق و ادبیات شاهنامه، معرفی و گرامیداشت هنرمندان آثار خوشنویس شاهنامه فردوسی، استعدادیابی هنرمندان نوجوان و جوان و برقراری پیوند بیشتر میان هنر و هنرمندان با جامعه فرهنگی و فرهنگ دوست، اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در مشهد برگزار میشود.