خانه / خبر شاهنامه / آخرین خبرهای شاهنامه / اصغر دادبه : بدون تردید غلط‌نویسی در فضای مجازی یک تهدید برای زبان فارسی محسوب می‌شود
کلیک کنید

اصغر دادبه : بدون تردید غلط‌نویسی در فضای مجازی یک تهدید برای زبان فارسی محسوب می‌شود

باشگاه شاهنامه پژوهان _ گروه خبر : مدیرگروه ادبیات دایره المعارف اسلامی گفت:غلط‌نویسی‌ها به صورت عادی انجام نمی‌شود و گروهی برای تخریب زبان فارسی برنامه‌ریزی می‌کنند. اصغر دادبه در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: بدون تردید غلط‌نویسی در فضای مجازی یک تهدید برای زبان فارسی محسوب می‌شود زیرا سطح این نوشته‌ها حتی از زبان محاوره هم پایین‌تر است و اگر قرار باشد این شکل نوشتن رایج شود و افراد بر اساس سلیقه شخصی از زبان استفاده کنند،مشکلات زیادی به‌وجود خواهد آمد. مدیرگروه ادبیات دایره المعارف اسلامی معتقد است: غلط‌نویسی‌ها به صورت عادی انجام نمی‌شود و گروهی برای…

بازبینی کلی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید!
0

اصغر دادبه

باشگاه شاهنامه پژوهان _ گروه خبر : مدیرگروه ادبیات دایره المعارف اسلامی گفت:غلط‌نویسی‌ها به صورت عادی انجام نمی‌شود و گروهی برای تخریب زبان فارسی برنامه‌ریزی می‌کنند. اصغر دادبه در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: بدون تردید غلط‌نویسی در فضای مجازی یک تهدید برای زبان فارسی محسوب می‌شود زیرا سطح این نوشته‌ها حتی از زبان محاوره هم پایین‌تر است و اگر قرار باشد این شکل نوشتن رایج شود و افراد بر اساس سلیقه شخصی از زبان استفاده کنند،مشکلات زیادی به‌وجود خواهد آمد.

مدیرگروه ادبیات دایره المعارف اسلامی معتقد است: غلط‌نویسی‌ها به صورت عادی انجام نمی‌شود و گروهی برای تخریب زبان فارسی برنامه‌ریزی می‌کنند. به نظرم افرادی که درگیر غلط‌نویسی شده‌اند، تقصیری ندارند اما عده‌ای با اهداف کاملاً مشخص دست به تخریب زبان می‌زنند و برای آن برنامه‌ریزی می‌کنند. در شرایط فعلی تنها راهکار موجود توجه و هشدارهای استادان حوزه زبان‌شناسی و ادبیات است زیرا از بیرون اتفاقی نمی‌افتد و دستورالعملی صادر نمی‌شود؛ به همین دلیل من دائماً در حال تبلیغ زبان هستم و به نظرم این کار بی اثر نبوده است.
این چهره ماندگار ادبیات با اشاره به برخی اشتباه‌های رایج در فضای مجازی گفت: اگر به جمله‌های ارسالی در فضای مجازی توجه کنید،در بسیاری از جمله‌ها از مصدر به جای فعل استفاده می‌‌شود؛ یا در برخی عبارات کسره‌اضافه به «ـه» تبدیل شده است و به جای گفتن «کتابِ گلستان»، حضرات «کتابه گستان» می‌نویسند.

وی ادامه داد:‌ گویا بنا بر غلط نوشتن است. گاه حرف «ـه» و دیگر حروف را از پایان کلمه‌ای حذف می‌‌کنند، جوانان به جای «چه شد»، «چ شد» می‌نویسند. در صورت استمرار این وضعیت و ‌این‌که هر کسی بر اساس سلیقه شخصی از زبان استفاده کند، مشکل‌ زیادی در آینده به‌ وجود خواهد آمد.دادبه نسبت به این وضعیت آشفته‌ فارسی‌‌نویسی در شبکه‌های اجتماعی عنوان کرد: شاید عده‌ای معتقد باشند، غلط‌نویسی‌ها آسیبی به زبان نمی‌زند اما بدون شک با رواج غلط‌نویسی، این رفتار اشتباه تبدیل به عادت می‌شود. سمیعی گیلانی در صحبت با ایبنا گفته بودند این غلط‌نویسی ضربه‌ای به زبان نمی‌زند اما من مخالف این موضوع هستم زیرا غلط‌نویسی‌ تهدیدی جدی برای زبان فارسی محسوب می‌شود. وی افزود: شاید اگر ما نظام دانشگاهی و آموزش و پرورش منظمی داشتیم تا نوجوانان و جوانان بتوانند این اشتبا‌ه‌ها را تفکیک کنند حرف آقای سمیعی درست بود اما در شرایط فعلی نمی‌توان از کنار این موضوع به سادگی گذشت. این اظهار نظرها در شرایطی است که دانشجویان و افراد تحصیل کرده جامعه ما یک درخواست چند خطی نمی‌توانند بنویسند و حداکثر توان‌شان برای نوشتن در همین شبکه‌های اجتماعی است؛ بنابراین من با تمام احترامی که برای احمد سمیعی‌گیلانی قائلم، مخالف نظر او هستم و معتقدم این وضعیت‌ فارسی‌نویسی جای نگرانی دارد.

کلیک کنید

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

کلیک کنید
باز کردن چت
باشگاه شاهنامه پژوهان
درودبرشما

اگر برای سفارش از فروشگاه باشگاه شاهنامه پژوهان پرسشی دارید پیام خود را بگذارید


با سپاس