باشگاه شاهنامه پژوهان _ گروه خبر: نشست صد و دهم کارگاه شاهنامه خوانی تبریز (آنلاین) برگزار می شود.
نشست صد و دهم کارگاه شاهنامه خوانی تبریز (آنلاین) با همکاری باشگاه شاهنامه پژوهان و دیگر نهادهای فرهنگی برگزار می شود.
نشست صد و دهم کارگاه شاهنامه خوانی تبریز (آنلاین) با سخنرانی استاد دکتر اصغر دادبه و آموزگاری جواد رنجبر درخشیلر برگزار می شود.
ایده کارگاه شاهنامه خوانی تبریز بر اساس اهمیت ملی شاهنامه و نقش تاریخی و موثر تبریز در سنت شاهنامه خوانی و ضرورت حمایت ملی از شاهنامه خوانی در تبریز از سوی جواد رنجبر درخشیلر شکل گرفته است.
کارگاه شاهنامه خوانی از تیرماه سال ۱۳۹۶ در تبریز آغاز به کار کرد. کارگاه شاهنامه خوانی در این سالها ۱۰۹ نشست برگزار کرده و در این نشست ها شاهنامه بیت به بیت خوانده و شرح داده شده است.
در کنار خواندن و شرح شاهنامه بر اساس پیرایش جلال خالقی مطلق و شرح ها و کتاب ها و مقاله های معتبر، ۱۲ نفر از بهترین استادان ادبیات و شاهنامه در این نشست ها سخنرانی کرده اند.
رحیم رئیس نیا در نشست نودم، دکتر باقر صدری نیا در نشست هفتادم، دکتر چنگیز مولایی در نشست پنجاهم، دکتر محمد جعفری قنواتی در نشست نودم استادان پیشکسوتی هستند که در کارگاه شاهنامه خوانی تبریز سخنرانی کرده اند.
همچنین زنده یاد ابوالفضل خطیبی در نشست های بیستم و پنجاهم و سجاد آیدنلو، در نشست های دهم، بیستم، پنجاهم و نودم در نشست های کارگاه شاهنامه خوانی تبریز سخنرانی کرده اند.
همچنین از ایران شناسان دیگر کشورها که در کارگاه شاهنامه خوانی تبریز باشنده بوده اند می توان به دکتر بریژیت هافمان از دانشگاه بامبرگ آلمان در نشست هشتادم اشاره داشت.
این نشست ها با مدیریت جواد رنجبر درخشیلر به استادان بزرگ فرهنگ و ادب ایران زنده یادان: استاد سید حسن تقی زاده، علامه عباس زریاب خویی، استاد دکتر بهمن سرکاراتی، استاد دکتر منوچهر مرتضوی، استاد دکتر محمد امین ریاحی، استاد دکتر صادق رضازاده شفق، استاد فریتز ولف ایران شناس آلمانی و نویسنده کتاب فرهنگ شاهنامه و زنده یاد استاد دکتر محمود افشار تقدیم شده است.
نشست پنجاهم که با نام شب تبریز و شاهنامه برگزار شد به سلسله ی شاهنامه شناسان آذربایجان تقدیم شد.
کارگاه شاهنامه خوانی تبریز در سال ۱۴۰۳ وارد هشتمین سال خود شد. در این مدت ۱۲ مکان مختلف برای برپایی نشست ها فراهم و هر کدام بنابر دلایلی دگرگون شده است.
کارگاه شاهنامه خوانی تبریز اکنون به دلیل همکاری نکردن نهادهای فرهنگی تصمیم گرفته است نشست صد و دهم و نشست های پس از آن را به صورت آنلاین با همکاری نهادهای فرهنگی و علمی مختلف برگزار کند.
دوستداران برای شرکت در نشست های کارگاه شاهنامه خوانی تبریز می توانندت در روز و ساعت گفته شده بر روی پیوند زیر رده و پس از درخواست وارد نشست شوند.